Zangles in Wieringerwerf? Bel, mail of app:

Wie ben ik

Zingen is leuk en iedereen kan het! Daar geloof ik echt in. Zelf zing ik al mijn hele leven. Thuis, kinderkoor, schoolkoor, rockband, studentenkoren, kamerkoor/vocaal ensembles, opera- en operetteverenigingen, musicalvereniging en projectkoren en -ensembles, hoe afwisselender hoe liever. Daarnaast kreeg ik vanaf mijn 15e bijna onafgebroken zanglessen, waaronder twee jaar bij Frans Fiselier aan het Conservatorium van Tilburg. Op dit moment word ik gecoached door Maria Rondèl.

Bij Zangpraktijk Maria Rondèl heb ik ook mijn zang methodiek en pedagogiek gevolgd. Ik deed dit in 2013, toen ik na jaren in een ‘gewone’ baan alsnog zangles wilde kunnen geven. Dat was een van de doelen die ik had toen ik na mijn eerste studie begon aan de opleiding Klassieke Zang aan het conservatorium. Leren hoe je de muziek zo kunt zingen dat het raakt (en dat gaat veel verder dan de noten) én daarin uiteindelijk les kunnen geven aan anderen, om nog meer mensen het plezier en de kunst van het zingen bij te brengen. Helaas bleek de combinatie van baan en studie te veel van het goede en heb ik de opleiding zang toen gestopt.

Wel ben ik altijd blijven zingen en heb ik mijn stem verder geschoold en dus mijn certificaat ‘lesgeven’ gehaald, waarbij naast aandacht voor klassieke zang (mijn achtergrond) ook nadrukkelijk aandacht was voor andere zangstijlen zoals musical en pop. Sindsdien ben ik aan de gang als enthousiaste zangdocente die individuele zangles geeft in mijn eigen lespraktijk, maar ook op de Muziekschool van de Cultuurschuur.  Daarnaast begeleid ik musical- en zanggroepen op vocaal gebied en zing ik natuurlijk zelf nog steeds, zowel solistisch als in ensemble vorm. Ik blijf me bijscholen en mijn activiteiten uitbreiden. Kijk daarvoor vooral verder rond op de site!